3 måder at lave matematik

11 august 2021 Steffen Hansen

Der findes mange måder, du kan lave matematik på, efter den digitale udvikling fortsætter som den gør i dag. Derfor har vi samlet 3 måder, du kan lave matematik.

1) Den gammeldags måde

Det lyder måske flabet, når vi kalder det den gammeldags måde, men man skal ikke mange år tilbage, før der ikke var computere i folkeskolen, og alt matematik blev lavet med papir, blyant og lommeregner.

Denne metode er god, hvis du vil være helt sikker på, hvordan det fungerer, uden hjælpen fra en computer.

2) Excel

Excel er et program der er lavet til tal, data og beregninger. Derfor kan man bruge programmet hvis man ønsker at lave matematik. Det er muligt at løse kompliceret regnestykker, lave flotte diagrammer og opsætte det hele på en flot og overskuelig måde i Excel.

Kan du ikke finde ud af Excel? tag et Excel kursus her: https://www.4d.dk/kurser/office/excel

3) WordMat i Word

De fleste kender Word som et tekst program, et program man kan skrive stile, afleveringer og alt andet der inkluderer meget tekst i. Men man kan faktisk meget mere i Word. I Word kan man installere programmet WordMat, som gør det muligt at opsætte og løse kompliceret ligninger.

WordMat er det perfekte program, hvis man skal lave en aflevering, som skal opsættes pænt og overskueligt. Det smarte ved WordMat er, at man kan integrere det med Excel og Geogebra, så man kan få inkluderet endnu flere funktioner.

Konklusion

Der er mange måder du kan lave dine matematik opgaver på, og det afhænger i sidste ende af dit studie eller hvor det skal laves til, hvordan du vil lave det. Hvis dit studie ønsker en aflevering i Excel skal det laves i Excel, hvis de ønsker det i WordMat skal det laves i WordMat osv.

Derfor er det en god idé, at lære hvordan man bruger begge programmer, men også at lære hvordan man regner det hele ud i hånden.

Flere Nyheder