single-image

Betal mindre på din nye bolig ved hjælp af en boligadvokat

Med mindre du til dagligt arbejder med at forhandle og har købt og solgt en del boliger, kan det være en god ide at ansætte en boligadvokat allerede når du går igang med at lede efter en ny bolig. Advokaten har en lokal kendskab og kan samtidig undersøge, om der ligger lokalplaner hos kommunen, der kan påvirke dit ønske om at bo i området.

Det kan både være positive tiltag som negative. Det kan være planer om en ny park i nærområdet, et indkøbscenter, men det kan også være at der er planer om nye store højhuse i den park du havde glædet dig til at gå lange ture i eller en motorvej i baghaven. Du kan læse mere om boligadvokater og det de kan hjælpe dig med i forbindelse med et boligkøb her https://eboligadvokat.dk/.

Brug din boligadvokat under forhandlingen med sælger

Når du skal forhandle med sælger af den bolig du har valgt at byde på sidder du i princippet over for 2 personer. Sælger og ejendomsmægleren. Ejendomsmægleren er “sælgers” mand og har samme interesser. Nemlig at få solgt boligen til den højest mulige pris. Ejendomsmægleren er professionel og har solgt masser af boliger. Derfor giver det god mening at have en anden professionel med, så der kommer balance i forhandlingerne.

Samtidig har boligadvokaten ikke forelsket sig i boligen og sidder og indretter eller planlægger og kan derfor nemmere holde hovedet koldt og sikre, at du får den bedst mulige handel. Vælger du ikke at have en advokat med, bør du som minimum lave et forbehold at handlen kun er gyldig, hvis den bliver godkendt af en boligadvokat.

Når handlen er gennemført skal skødet tinglyses. Først når det er tinglyst er boligen din. I dag foregår tinglysningen digitalt og sker med hjælp af NemID. Danmark var det første land der overgik til digital tinglysning.

Leave a Comment

Your email address will not be published.