Guide: sådan vælger du den rigtige sovesofa

22 januar 2018 Camilla Skøtt
Guide: sådan vælger du den rigtige sovesofa

Det kan være praktisk med en sovesofa i hjemmet, særligt hvis man ikke har meget plads. 2-i-1 møblet samler sofa og seng i et enkelt møbel, og det afgiver i sagens natur en del ekstra gulvplads. Samtidig kommer flere nye modeller med mulighed for opbevaring af sengetøj og lignende, og det betyder, at man yderligere kan spare plads i boligen. 

Men hvad skal man kigge efter, når man skal vælge den rigtige sovesofa? Vi har snakket med eksperterne fra denne webshop: http://www.zonexlnt.dk/shop/sovesofa-med-chaiselong-50c1.html – og de har givet deres bud på de tre vigtigste ting, når sovesofaen skal købes.

Vær bevidst om størrelsen

Det er ret essentielt at kigge på størrelsen, når sovesofaen skal vælges. Sofaen skal naturligvis være stor nok til at dække familiens behov, og her kan det være en god idé at vælge en model med chaiselong, hvis man ikke har meget gulvplads, men gerne vil have plads til mange mennesker.

Men det er ikke kun sofaens størrelse, der er afgørende. Du skal også holde øje med sovepladsens liggemål – altså målene på “sengen”, når sofaen er slået ud. Skal der kun være plads til en enkelt person, skal sofaen kunne rumme to mennesker, der ligger lidt tæt eller skal det være en luksussoveplads med plads til to voksne, der kan brede sig, som de har lyst?

Designet skal passe ind

Sovesofaer fås i dag i et væld af modeller, og du kan med sikkerhed finde en, der passer ind i din indretning. Og her er det faktisk vigtigt, at du er ærlig overfor dig selv; sofaen fylder nemlig en del, og det er ikke et møbel, man sådan lige bytter ud igen.

Når du skal finde det rigtige design, så tag et grundigt kig på dit hjem. Hvilke materialer kan du lide at omgive dig med, skal der farver på sofaen eller skal den være mere dæmpet og hvordan skal udformningen være?

Gå ikke på kompromis med komforten

Et afgørende punkt for din eller dine gæsters søvn er komforten, og her bør du aldrig gå på kompromis. Det særlige ved en sovesofa er, at den både skal være behagelig at sidde i om dagen, men også rar at sove i om natten. Gør dig selv en tjeneste og prøv nogle forskellige modeller, så du kan finde ud af, om du trives bedst med at sove i en hård eller blød seng – og ikke mindst hvilken form for polstring, der passer bedst til din krop.

Flere Nyheder