Smukt, jævnt og ensartet trægulv med en professionel gulvslibning
Er dit trægulv med tiden blevet ujævnt at betræde, med en øget tendens til at danne ubehagelige splinter – og fremstår det samtidig grimt, gråligt, og generelt slidt og flosset i overfladen? Så skal du ikke give op – sliddet er, i de fleste tilfælde, kun overfladisk. Og dette betyder, at det kan fjernes med en grundig gulvslibning.
Hvordan foregår en gulvslibning?
Måske er du i tvivl om, hvad forskellen på en gulvslibning og en gulvafhøvling er. Forskellen består i al sin enkelthed i, at der ved en gulvslibning højst fjernes op til to millimeter – sjældent meget mere end én – af gulvets overflade, hvor en gulvafhøvling er en langt mere omfattende affære. Her kan helt op til en halv centimeter af gulvet høvles af, hvis gulvet er meget skadet. Langt de fleste gulve, som kun har været udsat for almindeligt, dagligt slid og der igennem har pådraget sig overfladiske skønhedspletter, kan klare sig med den mere skånsomme gulvslibning. Og faktisk bliver de fleste trægulve super flotte – nærmest som nye – efter en gulvslibning.
Ved en gulvslibning fjernes nemlig de slidspor, som opstår, når støv og skidt trædes ned i trægulvets overflade og gør den mat og grålig at se på. Ridser og skrammer, som får gulvet til at fremstå ujævnt og gammelt, slibes ligeledes bort. Det samme gælder for de skæmmende pletter og grimme skjolder, som er fremkommet ved, at spildte farvede væsker (for eksempel te, kaffe eller rødvin) er blevet suget ned i de porøse fibre i træets overflade, og her aflejret sig således at pletterne er umulige at fjerne ved almindelig vask.
Efter gulvslibningen skal gulvet efterbehandles med for eksempel sæbe, olie eller lak. En dygtig gulvmand vil kunne vurdere, hvad der er bedst for dit gulv, og hvilken type efterbehandling, som passer til gulvets – og dine – behov. Læs mere på https://gkservice.dk/