Boller i karry – velsmagende, aromatisk og nærende

14 March 2019 Astrid Pedersen
image

editorial

Skal der hjemmelavet mad på middagsbordet, når familien kommer hjem fra arbejde, skole og institutioner? Må det ikke være for dyrt at købe ind til aftensmaden – og skal den være nem at tilberede? Og skal den – vigtigst af alt – falde i alle familiemedlemmers smag, uanset alder? Så kan du med fordel prøve at servere den lækre og velsmagende danske ret boller i karry.

Boller i karry er en af de nyere klassikere, som stadig er populær efter et par årtier eller tre som fast bestanddel i de danske kogebøger. Boller i karry er inspireret af de eksotiske karry retter fra indien – men ud over det, at der er karrypulver i boller i karry, har retten ikke særligt meget til fælles med sit østerlandske forbillede. Boller i karry er karakteriseret ved sin milde, afrundede smag, som stadig bærer præg af det aromatiske blandings krydderi. Derfor falder boller i karry i alles smag – langt de fleste børn elsker boller i karry, og de fleste voksne kan da også være med.

Boller i karry er nemt, hurtigt, og billigt at lave

Når du skal købe ind til boller i karry, skal du ikke i diverse special butikker for at finde ingredienser dertil. Alt, hvad du skal bruge, findes i ganske almindelige supermarkeder. Og samtlige ingredienser hører til i den lave ende rent prismæssigt. Du kan hurtigt smække en ordentlig skudefuld boller i karry sammen uden de store forberedelser. Og hvis du vælger at lave dobbelt portion, kan du fryse resten af retten ned, således at du har din helt egen færdigret på frys til de dage, hvor du ikke orker at lave mad.

Boller i karry serveres med duftende Jasmin eller Basmati ris, og eventuelt en sød eller stærk mango chutney ved siden af. Du kan finde den fulde opskrift på boller i karry på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/24930/boller-i-karry 

More articles