Få hjælp til fjernelse af skægkræ

06 april 2021 Lotte Hindsberg

Skægkræ – som i udseende minder meget om sølvfisk, og som de kan blive forvekslet med, men som er væsentlig længere – er som udgangspunkt ikke et skadedyr, da de ikke ødelægger noget, men til gengæld er det pænt klamt at komme ud om natten, hvor de viser sig og så er der 2 cm lange dyr på gulvet. 

Hvis du er så uheldig at få skægkræ i huset skal du kontakte en skadedyrsbekæmper, da det stort set umuligt selv at komme af med dem. Det kan f.eks. være skægkræ i Rødovre

Undgå at få skægkræ i huset

Skægkræ er et relativt nyt skadedyr i Danmark, hvorimod det har været kendt i årevis i Norge og Sverige og har nu spredt sig videre til Danmark. Da det er svært at bekæmpe skægkræ som nemt kan gemme sig bag paneler og reoler og som samtidig er små som unger er det vigtigt at prøve at undgå at få dem ind i din bolig til at starte med.

For at undgå at få skægkræ skal du undersøge breve og pakker som bliver sendt til dig. Gør det gerne udenfor hvis det er muligt, derved undgår du at få dem indendørs. Det gælder i det hele taget alt hvad du tager ind i din bolig. Undersøg det grundigt og husk at være opmærksom på at det kun er de voksne skægkræ der er store. De unge er ikke.

Har du været ude og rejse gælder samme råd. Pak din kuffert op udenfor og vask alt dit tøj på 60 grader. Det tøj der ikke tåler så høje varmegrader kan du i stedet for smide i fryseren. Det skal både være det rene og det beskidte der skal vaskes.

Skægkræ elsker varme tørre forhold så undgå at sætte din kuffert ind i soveværelset, hvis du vi undgå at have dem løbende på gulvet i løbet af kort tid.

Flere Nyheder