Få husket dig selv på at få de sommerdæk på!

08 juni 2021 Anders Lundtang Hansen

Det er ikke så svært, hvor man skal vælge at få sommerdæk på.

Det skal du gøre hos http://www.beka-autoservice.dk/daek-og-faelge/

Men hvordan sørger man lige for at huske at få det gjort?

Man kan jo lave en aftale med dem, hvornår man skal have sat de sommerdæk på, for selvom det ikke plejer at tage så lang tid at gøre, så kan der jo være travlt i den periode, hvor mange vil have sommerdæk på, så man ikke bare kan dumpe ind den dag.

Men det kræver jo stadig at man husker den aftale.

Desuden kan det være lidt svært at bedømme med vejret, om det egentlig er sommer nok til at skifte til sommerdæk, for det er bedre at skifte mellem hhv. sommer- og vinterdæk efter årstiderne, selvom der findes helårsdæk.

Men kalenderen kan jo sige sommer, selvom vejret bestemt ikke gør det.

Lav en mental note om de sommerdæk

Man kan jo komme til at sætte de sommerdæk på lidt for tidligt, fordi man får et tidligt varmt forår, og så bliver det virkelig koldt igen – og måske endda med sne.

Men det er heller ikke godt at køre med vinterdæk for længe, når det er skiftet til sommer, og det er blevet rigtig sommer herhjemme.

Så man må nogle gange tage chancen og se på, at nu har det været sommerligt i vejret i nogle uger, og så fortsætter det nok på den måde, og så skifter man til sommerdæk.

Man kan desværre ikke rigtig bruge den med sommer- og vintertid som indikator på, hvornår man skal skifte dæk på bilen.

For sommertiden begynder i marts, hvor det stadig kan være vinterligt, mens vintertiden begynder i oktober, og der kan det have været vinter i et godt stykke tid.

Således kan man aldrig regne med at skifte dæk på det samme tidspunkt hver år – men det skal gøres!

Flere Nyheder