Hvilke former for alkohol må jeg brygge derhjemme?

21 February 2023 Emilie Jacobsen

Hvis du overvejer at fremstille din egen alkohol, er det selvfølgelig først og fremmest vigtigt, at du sørger for at sætte dig ind i reglerne omkring det. Dermed er du sikker på, at der ikke opstår nogle problemer. I Danmark er det tilladt at brygge øl, vin, cider og frugtvin derhjemme. Du må selv drikke det og servere det for venner og familie. Hvis du vil producere andre former for alkohol, eller du gerne vil sælge det, skal du være opmærksom på, at du ikke bare kan producere det derhjemme, og at der er andre regler, som du skal overholde. 

Vil du kaste dig ud i for eksempel ølbrygning derhjemme, kan du dog nemt finde al det udstyr, du skal bruge, på nettet. Det kan for eksempel være på en webshop som hjemmebryggeren.dk. De har et stort udvalg af forskellige former for udstyr, og du vil derfor kunne finde det, som du skal bruge, uanset hvilket niveau du er på. Er du nybegynder, kan du for eksempel købe et starterkit, hvor du får alt det udstyr, du skal bruge samlet i en pakke. 

ølbrygning

Hvordan bliver jeg god til at fremstille øl? 

Som med alt andet her i livet skal du øve dig for at blive god til at fremstille øl. Det er en proces med flere trin, hvor det kræver noget øvelse for at kunne fremstille en virkelig god øl og at kunne begynde at lege med øllen, så den får den helt rette smag. 

Udover at øve dig på egen hånd kan du dog også tage et kursus. Det kan være en god introduktion til det at fremstille øl, så du har det grundlæggende på plads. Dermed vil du ikke blive skræmt af de mange forskellige former for udstyr, som du skal bruge, men vide præcis, hvordan du skal bruge de enkelte dele. 

More articles