Ølbrygning – en hobby for alle

07 juli 2022 Astrid Pedersen

editorial

Igennem de seneste år er det blevet mere og mere acceptabelt at servere øl til maden – både rundt omkring i de små hjem, og på caféer eller restauranter. Dette skyldes at den danske øl kultur, som i mange år har været begrænset til de store bryghuses frembringelser, i høj grad er blevet beriget af udefra kommende tendenser.

Inden for de seneste tre årtier er det danske øl marked formelig blevet oversvømmet med spændende special øl fra det store udland. Supermarkedernes hylder bugner af spændende og hidtil ukendte øl varianter – og danskerne elsker de mange nye valgmuligheder.

Hvor det før var comme il faut at bestille vin til maden på restauranter, kan man nu med sindsro vælge en af de mange forskellige øl typer fra menukortet. Og med fremkomsten af de mange mikrobryggerier rundt omkring i landet bliver udvalget ikke just mindre med tiden – snarere tvært imod!

image

Bryg din egen øl til hverdag og fest

Som noget forholdsvis nyt, er det nu også muligt for menigmand selv at fremstille de gyldne, velsmagende dråber hjemme i privaten. Går du rundt med en lille brygmester i maven uden at have slugt en lille brygmester, kan du således gøre din drøm til virkelighed formedelst få tusind kroner.

Du kan nemlig anskaffe dig et såkaldt begynder sæt til ølbrygning, som ikke fylder mere end at det sagtens kan stå og hygge sig i et hjørne af dit køkken. Med et begynder sæt kan dit brygge projekt ikke gå helt galt – især ikke hvis du bruger det sammen med en af de mange spændende All Grain Kits, som tillader dig at brygge alt fra IPA, pilsner og Weissbier til Stout, Bock og diverse former for jule- eller påskeøl.

Hos Ølbrygning.dk kan du finde alt hvad du skal bruge for at komme sikkert ud over rampen med din nye hobby. Find udstyr til ølbrygning på Ølbrygning.dk.

Flere Nyheder