Sådan laver du en nem og velsmagende mørbradgryde

13 April 2021 Silje Hansen

editorial

De fleste kan nikke genkendende til det at have en travl hverdag. Her dagene hurtigt med at skulle tage på arbejde, pendle mellem studiet eller ordne de praktiske ærinder, når du kommer hjem. Hvis du er en børnefamilie, har du sikkert mindre tid og mindre overskud i hverdagen, da de både skal bringes, hentes og passes, hvilket også tager tid og kræver energi. Der er dermed sjældent det store overskud til at lave det bedste måltid hver eneste aften. 

Til gengæld sætter de fleste pris på god mad, og især i en travl hverdag. Så kunsten er finde nogle velsmagende retter, som ikke er svære eller krævende at lave, men hvor der stadig er fokus på gode råvarer og velsmag. Det er her en mørbradgryde kommer ind i billedet. Det er typisk en efterårs eller vinterret, som kan ligge og simre, mens den passer sig selv. Den kan du lave på mange måder, hvor vi her kommer med ingredienslisten til de basale madvarer du skal bruge for at lave en god mørbradgryde.

Hvad skal du bruge for at lave en god mørbradgryde?

En mørbradgryde er en ret, som passer til hele familien. Det er en ret som oftest falde i både børnenes og de voksnes smag, hvorfor det er et hit hos mange danske hjem. Derudover er det en ret simpel ret at gå til og hurtig at lave. Det gør der også til en god ret at lave i en travl hverdag, hvor det gerne må være nem og velsmagende aftensmad. 

For at lave en god mørbradgryde, skal du blandt andet bruge svinemørbrad, bacon, cocktailpølser, løg, hakkede tomater, tomatpure, paprika, hvedemel, piskefløde samt salt og peber for at smage det til med. Det hele kommer til at hygge sig i en gryde indtil du mener den har den smag, som den skal have. Det er ideelt at servere det enten med ris eller kartoffelmos.

More articles