Spis aldrig dig selv af med en dårlig lasagne!

14 March 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er egentlig ret så negativt, at en lasagne har fået ry for at være en nem ret, man lige kan bikse sammen og lade den stå i ovnen, hvortil man så hurtigt indtager den bagefter.

Nuvel, det er ganske korrekt, at det ikke er så besværligt at lave en ret så lækker lasagne, men dette har desværre medført, at lasagnen har fået et slet omdømme for at være et kalorieholdigt måltid, som man affodrer familien med, når man ikke kan finde på andre måltidsløsninger den givne dag.

For det første kan man sagtens lave en let lasagne, der ikke indeholder så meget fedt og kalorier. Det er jo bare med at lave en grøntsags-lasagne med fedtfattige lasagneplader, og så er det faktisk et ret så sundt måltid, man har med at gøre her.

Men om man sværger til den mere klassiske lasagne, en mexicansk lasagne, en fedtfattig lasagne eller en helt anden type, så er det ikke ensbetydende med, at man skal halse sig igennem at lave lasagnen, om det så er til en selv eller resten af familien. 

En god lasagne kræver respekt og omhu at lave, så den bliver rigtig god og måske noget, som der bliver talt om ved middagsbordet, så man ønsker den præcise lasagne lavet magen til igen på et senere tidspunkt en anden dag.

Man kan jo lave den sammen med resten af familien, så man kan høste frugten af det hyggelige arbejde, man lavede sammen om maden. Så bliver det også et fællesprojekt, hvor man ikke bruger anden elektronik end lige at slå opskriften op på nettet.

Bare fordi man ofte kan finde fryselasagner på køl i butikkerne, skal man ikke forfalde til at tro, at man kan skære alle lasagner over én kam og give dem et dårligt renommé. 

Eksperimentér dig frem sammen med familien om at lave lige jeres version af en god lasagne, som i kan kalde jeres familie-lasagne.

More articles