Vælg altid det rette rengøringsmiddel til opgave

20 maj 2022 Niels Geckler

advertorial

Det er ikke alle, der finder det lige morsomt at gøre rent, men det er noget man bliver nødt til at gøre regelmæssigt, hvad enten man vil eller ej. Med de rette rengøringsmidler arbejder du mere effektivt.

Uanset om du arbejder professionelt med rengøring eller om du blot gør rent hjemme i privaten, så bør du anvend de rette rengøringsmidler til den givne opgave. For eksempel er det sådan, at der findes mange forskellige midler til at rengøre og pleje gulve, men forskellige gulvbelægninger skal behandles forskelligt. Der findes plejende sæbe og olie til trægulve, mens vinylgulve kan vaskes med en anden type af rengøringsmidler.

Bruger man for skrappe midler på for eksempel et oliebehandlet træguld kan det blive grimt og du kan beskadige overfladen. Et lakeret trægulv vil være mere modstandsdygtigtover for smuds men heller ikke kræve, at man er helt så forsigtig med valg af rengøringsmiddel – det er simpelthen mere robust på mange måder.

rengøringsmidler

Bruge forskellige rengøringsmider til forskellige områder i badeværelse

Til badeværelset bør du ideelt set benytte flere forskellige produkter til at gøre ret i forskellige dele af rummet. På nogle flader kan du måske klare det med et universal middel, eventuelt med noget desinficerende effekt for at modvirke væksten af bakterier og andre mikoorganismer i det fugtige og måske også lune rum. Men andre steder er det mere specialiserede produkter, der må ages i brug.

Til Spejle, glasoverflader og vinduer bruger du måske et vinduespudsemiddel, til selve toiletkummen skal du indvendigt bruge skrappe midler til at få has på kalk, belægninger, misfarvning og mikroorganismer. Til fliser i brusenichen kan det vær en god idé med et kalkjernene rengøringsmiddel, som du sikkert også kan bruge i håndvasken. Og det kan være en god ide at hælde kogende vand i afløbet en gang imellem for at forebygge propper.

Flere Nyheder