Undlad at have en rutine med bare at vande i haven hver dag ved tørre perioder, for træer, græs og buske kan faktisk godt trives med at blive vandet to gange om ugen, da de har dybe rødder, som du nok har erfaret, hvis du på et tidspunkt har måtte grave en busk op. 

Dine blomster i krukker, krydderurter osv. skal til gengæld have vand hver anden dag. Men kig generelt på, hvad planterne har behov for. Med veletablerede staudebede kan man godt vente, til de hænger lidt. Når du endelig vander, så giv en større mængde vand, så jorden får sit eget “lager”.

Det er bedst at vande om morgenen eller om aftenen, da solen er stærk midt på dagen og hurtigt tørrer jorden ud, eller vandet fordamper. Hvis du har undret dig over svitsede blomster og planter, kan det være fordi, bladene er vandet midt på dagen, og solen derefter har brændt dem af.

Muligheder for at genbruge vand

Der kan godt komme meget regn i Danmark, og det kan du genbruge med en regnvandsbeholder. En mulighed er også en drypslange, der sørger for at anvende vandet optimalt. På husblog.dk kan du se en video om, hvordan den fungerer, og også hvordan du monterer en regnvandsbeholder. 

Et jorddække kan holde på fugten i din jord. Jorddække er fx nedfaldne blade, visne blomsterhoveder, afklip fra stauder, kompost eller græsafslip. Et jorddække giver faktisk også mindre ukrudt, og der kommer også ny næring til de mikroorganismer, der tager jorddækket med ned i jorden.