single-image

Hvad er mindfulness?

Mindfulness er i sin grundform evnen til at være til stede i nuet, og til at være bevidst nærværende i tanker og handlinger. Når du optræner mindfulness i hverdagen vil du lære at tage aktiv stilling til situationen uden at være belastet af fordomme og forældede antagelser. Med mindfulness vil du således kunne acceptere tingenes tilstand i stedet for kontakt at dømme, kritisere eller på anden måde fordreje dit virkeligheds begreb på en måde som kan virke uhensigtsmæssig.

Mindfulness er en moderne videre udvikling af en klassisk zenbuddhistisk tankegang hvor det handler om altid at have et nyt og rent syn på omverdenen og de omgivende forhold. Mindfulness optrænes således gennem meditation, yoga og åndedræts øvelser samt studier af de principper som ligger til grund for mindfulness.

Hvordan bruges mindfulness i en erhvervspsykologisk sammenhæng?

Mindfulness anvendt i relation til professionelle sammenhænge kan være et yderst potent redskab når det handler om at rykke grænserne for din egen formåen i din rolle som leder. Med mindfulness kan du opnå følelsen af ro og overblik samtidig med at du oplever en forbedring i din evne til at fokusere og koncentere dig om forhånden værende opgaver. Du vil kunne udvikle og udleve dit fulde potentiale – og det på en ikke stresset facon.

Nyere forskning peger på en sammenhæng mellem mindfulness praktiseret i det daglige og så en øget følelse af harmoni, en forbedret koncentrations evne. Når mindfulness anvendes som middel til afspænding udfordres vores indbyggede tendens til konstant at dømme og forholde os til omverdenen på en kritisk måde. Derved udvikles evnen til accept og rummelighed, og vi bliver bedre til kun at tage de relevante tanker og reaktioner op.

Hvis du godt kunne tænke dig at arbejde med din mindfulness i København – for eksempel som en del af lederudvikling – kan du med fordel kontakte Mads Autrup via hjemmesiden madsautrup.com.